Вітаю Вас на сторінках мого блогу!

неділю, 4 лютого 2018 р.

Додавання зображень із файлу та їх форматування.
Додати графічні об'єкти: фото, малюнки, схеми або діаграми до тексту можна за допомогою інструментів групи Ілюстрації, що розміщуються на вкладці Вставлення.

Для вставлення малюнка з файла виконують такі самі дії, як і при додаванні малюнка з файла в середовищі редактора презентацій. Відмінність полягає лише втому, що в текстовому документі основним об'єктом є текст. Тому потрібно вказати спосіб розташування зображення чи іншого графічного об'єкта відносно тексту: У тексті або Обтікання текстом
Щоб виділити зображення, його потрібно клацнути лівою кнопкою миші. Виділене зображення має прямокутну рамку з маркерами. 
За допомогою маркерів графічні об’єкти можна розтягувати, стискати, обертати. Так, фігури можна збільшувати, зменшувати, обертати, віддзеркалювати, розфарбовувати, комбінувати.
Для вставлення в документ геометричних фігур (прямокутників, овалів, ліній, зірок тощо) використовують інструмент Фігури;
Інструменти для розташування зображення на сторінці можна обрати у групі Упорядкування вкладки Формат. Ця вкладка з'являється на стрічці інструментів при виділенні графічного об'єкта.
У групі Настроювання можна обрати інструменти для зміни яскравості й контрастності зображення або взагалі перефарбувати його.
А в групі Стилі рисунків — задати тінь, нахил, розмивання, вигляд контурів та інші ефекти.
Група Розмір містить інструменти для вирізання фрагментів малюнків і встановлення їх висоти і ширини. Дізнатися більше про призначення всіх інструментів можна з довідки текстового процесора.
Для створення схем/діаграм використовують інструмент SmartArt, і колекцію шаблонів, які відображаються у вікні Вибір рисунка SmartArt.

Рисунки SmartArt використовують для наочного й більш цікавого подання матеріалу.
Кожна схема/діаграма складається з графічних фігур і текстових написів. Кількість і їх склад визначається макетом. У колекції зібрано набір макетів до коленого типу діаграм. Вибір макета залежить від структури даних кожного конкретного завдання, тому його обирає користувач. 
Після вибору шаблону і потрібного макета до схеми/діаграми потрібно додати текст. Для цього необхідно клацнути лівою кнопкою миші на потрібному елементі та ввести текст, або скористатись полями для введення тексту в області Введіть текст, що відкривається ліворуч.
Щоб додати новий об'єкт до схеми/діаграми, слід у контекстному меню схема/діаграма вибрати потрібну вказівку, наприклад, Додати фігуру або Додати текст.
Форматувати вставлені до текстового документа схеми/діаграми можна за допомогою інструментів вкладки Конструктор, яка відображається на стрічці при виділенні схеми/діаграми.
Для форматування окремих елементів діаграми можна скористатись інструментами вкладки Формат, яка відображається на стрічці при виділенні об'єкта схеми/діаграми.
Вставлене зображення можна видалити.

Щоб видалити зображення, його потрібно виділити та натиснути клавішу Delete або BackSpace.

Немає коментарів:

Дописати коментар