Вітаю Вас на сторінках мого блогу!

вівторок, 20 вересня 2016 р.

Конфігурація комп’ютера

Конфігурація ПК — набір складових ПК, призначених до розв'язування певного типу задач (опрацювання офісної документації, робота з графікою тощо).
·         За призначенням і, відповідно, за конфігурацією розрізняють:
·         сервери;
·         робочі станції широкого та вузького профілю;
·         ПК для ентузіастів;
·         ігрові комп'ютери;
·         мультимедійні комп'ютери;
·         ПК загального призначення (офісні, навчальні);
·         портативні комп'ютери (ноутбуки та нетбуки, планшети);
·         вузькоспеціалізовані системи (у банкоматах, в автоматичних системах, іграшках тощо).
Огляд сучасних комп'ютерних комплектуючих
Не прив'язуючись до конкретного виробника, розглянемо, що на сьогодні пропонує нам ринок комп'ютерних комплектуючих і де пролягає золота середина між бажанням кращого та економією.
Центральні процесори
З процесорного різномаїття 90-х років до наших часів дожили лише двоє виробників центральних процесорів — Intel® та Adwanced Micro Devices Inc. (AMD). Обидва мають повну лінійку сучасних процесорів з інтегрованою графікою, що дозволяє в ряді випадків успішно обійтися без зовнішньої відеокарти.
Лінійка процесорів Intel® складається з чотирьох «родин», розмежованих за призначенням:
— Intel® Core™ i7 — 8-ядерний (4 ядра фізичні, 4 — віртуальні)
— Intel® Core™ i5 — 4-ядерний (2 ядра фізичні, 2 — віртуальні)
— Intel® Core™ i3 — 4-ядерний (2 ядра фізичні, 2 — віртуальні)
— Intel® Pentium® — 2-ядерний (2 фізичних ядра)
AMD Inc. на сьогодні представляє дві не пов'язані лінійки процесорів. Лінійка AMD FX — багатоядерні процесори для гравців та невимогливих ентузіастів. Лінійка AMD APU — чотириядерні процесори з вбудованою графікою дл ПК загального призначення.
Оперативна пам'ять
На відміну від процесорів, вся сучасна оперативна пам'ять, представлена виробниками, належить до одного типу — DDR3 і відрізняється лише робочою частотою (швидкодією) та можливістю працювати на підвищеній частоті. Вибір оперативної пам'яті для комп'ютера визначається, насамперед, фінансовими можливостями та довірою до певного виробника.
Материнські плати
Чи не першим параметром, на який потрібно звертати увагу при виборі комплексу процесор-материнська плата, є тип з'єднання (англійською socket), за допомогою якого процесор кріпиться до плати. Для сучасних процесорів Intel® це Socket LGA1150, для AMD, відповідно Socket FM2(+).
Відеокарти
На ринку відеоадаптерів представлено продукцію двох виробників графічних процесорів: nVidia® та Ati™, які на сьогодні представляють відеокарти на будь-який смак та об'єм гаманця.
Накопичувачі
Ще досить недавно наявність у комп'ютері жорсткого диску об'ємом 1ТБ (Терабайт = 1024ГБ, хоча виробники з цим не погоджуються: у них Терабайт означає 1000ГБ) була приводом для законної гордості. Зараз нікого не здивуєш накопичувачем на 3−4ТБ.

На цьому тлі курс світової спільноти на зменшення об'ємів інформації, що зберігається безпосередньо на ПК і перенесення її до «хмарних» сховищ виглядає дещо дивним. Проте саме така конфігурація (невеликий швидкий накопичувач для ОС та програм і великий об'єм інформації у «хмарі») видається найлогічнішим майбутнім.

Немає коментарів:

Дописати коментар